Aktiekurser og oliepris tog markant dyk i USA

06/01/2015 02:10

admin

Nyheder

Mest læste i dag

De amerikanske aktiemarkeder fulgte mandag trop og endte ligesom markederne i Europa med at tage et markant dyk.

Aktieindekset Dow Jones for industriselskaber faldt 1,82 procent, mens teknologiindekset Nasdaq faldt 1,57 procent.

Det bredt sammensatte indeks S&P 500 vendte også den tunge ende nedad i mandagens handel og endte med et fald på 1,8 procent.

Investorerne på Wall Street gik dermed i deres europæiske kollegers fodspor. Kursfaldene i Europa ramte bredt og kraftigt mandag, da euroen nåede sin laveste kurs over for den amerikanske dollar i ni år.

Samtidig er der usikkerhed om, hvorvidt Grækenland også i fremtiden vil være en del af eurozonen. Det gik særligt hårdt ud over det tyske DAX-indeks, der faldt 2,99 procent.

I Danmark mistede OMXC20CAP-indekset kun godt 1,0 procent af sin værdi.

Mandag fortsatte prisen for en tønde amerikansk olie med at falde. På et tidspunkt blev den handlet til under 50 dollar, men sneg sig igen op på 50,04 dollar.

I Sydamerika rammer den faldende oliepris også hårdt. Det statslige argentinske olieselskab YPF faldt hele syv procent på børsen, mens aktieværdien på Petrobas, Brasiliens statslige oliegigant, faldt hele 10,8 procent.

Prisfaldet på olie har indtil videre været positivt for den amerikanske økonomi, understreger Det Hvide Hus' talsmand Josh Earnest mandag. I USA har prisfaldet blandet andet ført til lavere benzinpriser, hvilket har skabt en stigning i salget af nye biler.

/ritzau/NTB