Aktieoptur: Vestas markedsværdi steg med 4,4 milliarder

Vestas-aktien steg 14,9 procent på Fondsbørsen onsdag og sluttede i kurs 167,20. Det svarer til, at markedsværdien på vindmøllekoncernen på en enkelt dag steg med 4,4 milliarder kroner.

Der er tale om den største procentmæssige kursstigning i knap et år for aktien, som dermed fortsætter sin raketkurs i år.

I hele 2013 er Vestas markedsværdi således steget fra 6,5 milliarder kroner til 34,1 milliarder kroner.

Stigningen onsdag kom efter kvartalsregnskabet. Selv om regnskabet var en pose blandede bolsjer, kvitterede aktieinvestorerne med at sende aktien op.

Regnskabet indeholdt ellers en ordrenedgang på 27 procent og et underskud på 648 millioner kroner mod et underskud på 1,3 milliarder i samme periode sidste år.

Analytikerne havde ventet et beskedent overskud på 7,45 millioner kroner.

Det er det første regnskab for Vestas' nye topchef Anders Runevad, som trådte til den 21. august i år efter den fyrede Ditlev Engel, der havde siddet på topposten i otte år.

Engel forlod jobbet den dag, Vestas kom med halvårsregnskabet. Og en aktie kunne den dag købes for 108 kroner.

Koncernen har ifølge Ritzau Finans været hjulpet af en bedring på vindmøllemarkederne, men Vestas-ledelsens egne tiltag med nye bankaftaler, store sparerunder, fabrikssalg og et offshore-joint venture har ligeledes alle bidraget til omverdenens nye syn på Vestas.

Forventningerne til, hvor mange penge Vestas kan få i kassen i løbet af året, har derfor fået en tak op, vurderer Vestas-analytiker i Sydbank, Jacob Pedersen.

- Vestas stiger, fordi de er ude og opjustere overskudsgraden, siger han.

- Altså hvor mange penge de forventer at tjene i år. Dernæst fordi de opjusterer forventningerne til pengestrømmene. Det vil sige, hvor mange penge de rent faktisk regner med at få i kassen ved den højere indtjening, tilføjer han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip