Aktier styrtdykker: Østjydsk Bank på observationslisten

Skrevet af admin

|

04/07/2014

Dagens topnyheder

Fondsbørsen sætter Østjydsk Bank på observationslisten fredag morgen efter nye krav fra Finanstilsynet om nye, store nedskrivninger. Bankens aktier er faldet med over 27 procent fredag morgen.

Aktierne er styrtdykket efter et besøg fra Finanstilsynet, hvor banken er blevet pålagt at foretage nye nedskrivninger på 216 millioner kroner. De nye nedskrivninger skubber banken langt under sit solvenskrav for anden gang på lidt over et år.

Og det er nu anden gang, at bankdirektør Max Hovedskov, der har siddet i chefstolen siden maj 2013, er blevet pålagt store nedskrivninger. Første gang var sidste forår.

- Vi har ikke siden det seneste besøg fået nye store engagementer i banken, og vi er forundret over, at der kan være flere nedskrivninger i den størrelse, og vi er selvfølgelig ikke enige i det, siger Max Hovedskov til Ritzau Finans.

- Det er en meget beklagelig situation for aktionærer, kunder og medarbejdere. Men vi har det sådan, at vi må forholde os til virkeligheden, og vi vil bruge kræfterne på nu at arbejde målrettet på at se, hvordan vi kommer bedst muligt videre, siger han.

De nye nedskrivninger fordeler sig med 69 millioner kroner på store engagementer og 147 millioner kroner fra "stikprøver". Østjydsk Bank er ikke enig i omfanget af nedskrivninger på begge områder. Men banken vil ikke klage over afgørelsen til Erhvervsankenævnet.

- Vi reagerer ved at sige, at vi er uenige, men derfra vil vi kigge på, hvilke løsninger der er. Vi har ikke fundet det rigtigt at gå ind i en klage, vi må tage det til efterretning og bruge kræfterne på at lave en genopretningsplan, siger Max Hovedskov.

Banken har indtil torsdag 10. juli til at indsende en genopretningsplan til tilsynet med en beskrivelse af, hvordan solvensen skal hæves. Og det kan ske både ved at få tilført ny kapital, som det skete i 2013, og ved fusion eller et salg af banken.

Max Hovedskov har dog ingen kommentarer til, om der allerede foregår dialog med andre banker på området.

/ritzau/