Aktierådgiver efter ny rekord: Opturen kan fortsætte

Indtil videre har 2014 været et pænt år for indekset over de danske eliteaktier, C20 Cap, der mandag for 11. gang har sat lukkerekord for indeværende år på børsen i København.

Flere rekordniveauer kan være i vente i 2014, lyder vurderingen fra Torben Høyer, der er chef for aktierådgivning hos Nordea.

- Jeg tror bestemt, at man vil se flere, siger Torben Høyer om lukkerekorden til indeks 728,4, men fortsætter med at pointere:

- Hvor man sidste år havde et fænomenalt godt år, og det kørte meget derudaf, så tror jeg, at vi ikke får et lige så godt år i 2014, og at vi formentlig også vil få et lidt mere volatilt år.

Chefrådgiveren forklarer, at kigges der på det danske aktiemarked, så er udviklingen blandt selskaberne meget afhængig af enkeltsager og ikke særlig præget af, hvad der sker i de enkelte sektorer.

- Man kan selvfølgelig sige, at nogle gange er det de mere cykliske og nogle gange de mere defensive aktier, der trækker udviklingen, siger Torben Høyer og påpeger:

- I år er det blandet lidt sammen, hvor selskaber, der har været hårdt ramt, nu begynder at komme tilbage.

Blandt de selskaber, der i 2014 har bidraget mest til udviklingen i det danske eliteindeks, nævner chefrådgiveren Novo Nordisk, Danske Bank, Vestas og Coloplast.

At der i øjeblikket bliver handlet en del i aktier frem for eksempelvis obligationer, kan ifølge Torben Høyer skyldes, at de fleste investorer ser det bedste potentiale i aktier.

- Vi er i et miljø, hvor renterne stadig er banket helt i bund, så hvis man bare skal have en lille smule ekstra afkast, er det i aktier. Jeg tror, at det er det, som mange koncentrerer sig om i øjeblikket, forklarer chefrådgiveren.

Den seneste lukkerekord for C20 Cap-indekset blev sat tirsdag 21. januar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip