Aktiestrateg: OW Bunker har haft succesfuld førstedag

OW Bunker har fredag haft en succesfuld førstedag på den københavnske fondsbørs, hvor selskabets aktie er lukket i en kurs på 175 kr.

Dermed ender aktiekursen for det nordjyske selskab, der køber og sælger skibsbrændstof, 20,7 procent højere end ved introduktionskursen, der lød på 145 kr.

Og børsdebuten har absolut være en rigtig god oplevelse for investorerne og for selskabet, lyder det fra Per Hansen, investeringsstrateg hos Nordnet.

- En stigning på de her procenter taler trods alt sit eget sprog, så det har været en succes, siger han.

Investeringsstrategen nævner, at OW Bunkers fornemme start blandt de andre børsnoterede selskaber kan skyldes flere faktorer.

- For det første er stemningen på aktiemarkederne - og specielt omkring danske aktier - rigtig god i øjeblikket, siger Per Hansen.

- Det er en væsentlig årsag til, at aktien er steget, som den er. Der har altså været en form for medvind, der gør, at investorernes lyst til at påtage sig en risiko er meget stor.

For det andet påpeger investeringsstrategen, at OW Bunker med succes er gået på børsen, hvor kapitalfonden Altor Fund II har solgt ud af sin ejerandel og i første omgang sender sit ejerskab ned til 42,8 procent.

- Det specielle ved en emission, og at kapitalfonde sælger, det behøver ikke nødvendigvis betyde, at de selskaber, som kapitalfondene sælger, langsigtet er mere succesfulde, siger Per Hansen.

Generelt afleverer kapitalfondene deres selskaber i økonomisk topform, lyder det fra Per Hansen.

Han nævner samtidig, at er det en kapitalfond, der sælger, så ender kapitalfondene ofte med at sælge i flere etaper.

- Så hvis en kapitalfond efterfølgende skal have en god forudsætning for, at de også kan sælge de sidste procenter af ejerandelen, så skal investorerne også have fået en gevinst i forbindelse med den første børsnotering, siger Per Hansen.

OW Bunker har 622 ansatte fordelt på 38 kontorer i 29 lande verden over.

/ritzau/

 

Dagens Gossip