Aktionærer sender Mærsk op efter Danske Bank-salg

Der er blevet taget godt imod nyheden fra A.P. Møller - Mærsk om, at rederi- og oliegiganten vil sælge sine aktier i Danske Bank.

Kort før middag er Mærsks a-aktie steget med 6,7 procent til 14.380 kroner, mens b-aktien er løftet 7,0 procent til 14.910 kroner.

Den gode modtagelse af salget kan skyldes, at Mærsk skaber mere gennemsigtighed som en potentiel investeringscase, vurderer aktieanalytiker Jesper Christensen hos Alm. Brand Markets.

- Det gør, at konglomeratet fremstår mere strømlinet, og der er mere kapital til udlodning.

- Det får Mærsk til at fremstå mere positivt hos investorerne, og udenlandske investorer kan nu eksempelvis investere i Mærsk uden at få Danske Bank med i købet, siger Jesper Christensen til Ritzau Finans.

Analytiker Stig Frederiksen fra Nordea forklarer også dagens stigning med, at investorerne ikke længere indregner en rabat i aktiekursen, nu hvor koncernen er trimmet ned til de fire kerneområder.

- De vigtigste klumper er væk med de seneste frasalg af Danske Bank, Dansk Supermarked og DFDS.

- Der er ikke meget tilbage, som ikke relaterer sig til kernen længere. Det sidste step blev taget i dag, siger Stig Frederiksen.

Han noterer sig dog, at 2014-regnskabet netop viste konglomeratets styrke, idet fremgang i shipping- og terminaldivisionerne var med til at afbøde dårlige resultater indenfor olie og boring.

- Men selv om man fremover mister indtjeningen fra Danske Bank, så vurderer vi, at man alligevel vil forbedre den procentvise tilbagebetaling af den investerede kapital, hvilket også er positivt for aktien, siger han.

A.P. Møller - Mærsk er for nuværende den største enkeltaktionær i Danske Bank, som man har været medejer af siden 1928.

Provenuet fra salget af aktierne bliver udloddet til A.P. Møller - Mærsks aktionærer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip