Aktivist blottede bryster foran Mexicos præsident

Skrevet af admin

13/04/2016

Dagens topnyheder

En aktivist fra Sverige blev onsdag anholdt af Nordsjællands Politi, da hun blottede sine bare bryster foran kronprinsparret og det mexicanske præsidentpar under et besøg på Kulturværftet i Helsingør.

Politiet formoder, at der har været tale om en politisk manifestation rettet mod de mexicanske gæster.

- Hun råbte noget højt på spansk og blottede sin overkrop, siger vagtchef Søren Bjørnestad.

Af hensyn til sikkerheden valgte politiet at anholde kvinden, der kan forvente at blive præsenteret for en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Kvinden nåede kun at blotte sig for de fine gæster i få sekunder, før politiet greb ind.

- Vi nåede at overmande hende, næsten inden hun overhovedet kom i gang. Jeg tror, hun selv blev helt overrasket over, hvor hurtigt det gik, siger politiets vagtchef.

Han understreger, at der er en hårfin grænse for, hvornår politiet skal gribe ind.

- Folk skal have lov til at demonstrere. Vi skal bare kunne dokumentere, at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt, og her var situationen lidt særlig i og med, at der var tale om kongelige gæster og et præsidentpar, siger han.

Ifølge Ekstra Bladet, der var til stede under episoden og filmede kvindens anholdelse, tilhører hun en kvindelig, svensk aktivistgruppe, Femen, der står bag dagens uanmeldte demonstration.

Avisen har talt med en mand ved navn Ole Bjørn Binding, der selv siger, at han har hjulpet til med demonstrationen.

Manden siger til avisen, at aktivisterne med dagens happening ville gøre opmærksomme på drab og overtrædelser af menneskerettigheder i Mexico.

Ifølge Ekstra Bladet er kvinden tidligere blevet anholdt for en lignende happening, da hun i 2014 afbrød en tale, som den svenske statsminister Fredrik Reinfeldt holdt.

Vagtchefen hos Nordsjællands Politi Søren Bjørnestad oplyser til Ritzau, at kvinden blev løsladt onsdag aften klokken 19.10. Det var tre timer efter sin anholdelse.

Den mexicanske præsident Enrique Peña Nieto og hans hustru er onsdag og torsdag på officielt besøg i Danmark.

/ritzau/