Aktivister lukker svin, høns og kyllinger ud fra gård

Den eller de hærværksmænd, der flere gange har lukket mink ud af deres bure og ud i naturen på Ølgod-egnen er nu gået videre til kyllinger og svin.

Klokken seks i morges opdagede en landmand på Lille Hejbølvej øst for Ølgod i Vestjylland, at der var lavet hærværk på tre stalde.

I en kyllingestald med 80.000 kyllinger var omkring 200 bure ødelagt, så 2000 kyllinger var lukket ud på gulvet i stalden.

I en hønsestald med 15.000 høns i bure med 10 i hver var 6880 høns lukket ud af deres ødelagte bure.

I en svinestald med 450 søer, var omkring 200 svin lukket ud af stierne.

Hærværket er foregået mellem klokken 23.00 torsdag aften og til fredag morgen klokken 6.00. Der var noget støj omkring klokken 01.30, så det er muligvis det tidspunkt, nogen har skaffet sig adgang til gården på.

-  Selv om der også denne gang er sprayet slagord på murværk, udelukker vi fortsat ikke, at der er tale om lokale gerningsmænd. Det siger lederen af lokalpolitiet i Varde, Torben Kloster. Han opfordrer derfor folk  til at komme frem med deres viden om, hvem det kan være.

Minkavlerne har tidligere udsat en dusør på 20.000 kr. til den eller de personer, der kan hjælpe med at opklare de tidligere udslip af mink. Alligevel har ingen meldt sig med informationer.

-  Nogen må vide noget, siger Torben Kloster. Og vi appellerer til dem om at komme til os med deres viden eller mistanke. Det, der er sket, er nærmest dyremishandling, fordi dyrene kommer op at slås og  kommer til skade.

 

Dagens Gossip