Aktivister: Mortér rammer citadellet i Damaskus

En bølge af mortérgranater har søndag ramt tæt ved citadellet i Syriens hovedstad Damaskus - i hjertet af byens historiske centrum.

Andre steder i nærheden af Damaskus udspiller sig heftige kampe, meddeler Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der støtter oprøret mod præsident Bashar al-Assad.

- En mortérgranat er landet tæt ved Damaskus' citadel, og den har såret adskillige mennesker. Andre granater har ramt Dwaila-distriktet, hvor de har sat en tekstilfabrik i brand, skriver gruppen.

Det statslige nyhedsbureau Sana bekræfter meldingerne om, at en tekstilfabrik er sat i brand, og regeringen beskylder "terrorister" for angrebet.

Sana skriver, at fabrikken er brændt ned til grunden.

Kampe udspiller sig i Barzeh i det nordlige Damaskus ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, som bygger sine oplysninger på et netværk af aktivister, advokater og læger.

I det sydlige Damaskus udspiller sig kampe mellem oprørere og soldater, der får støtte af Hizbollah og militsen al-Hajar al-Aswad, der støtter præsident Bashar al-Assad.

Kampene kommer i kølvandet på regeringshærens kampagne for at tilbageerobre et område syd for hovedstaden.

Området har været under belejring af regeringshæren i tæt på et år, hvilket har medført, at folk sulter, og mange børn lider af fejlernæring.

I det nordlige Syrien har kurdiske soldater presset al-Qaeda-grupper i defensiven.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip