Aktivister og politi melder om øjenskader i G7-slagsmål

Flere tusinde demonstranter og politibetjente er tørnet sammen i den tyske by Garmisch-Partenkirchen, hvor et G7-topmøde indledes søndag.

Flere demonstranter og en betjent har fået øjenskader, skriver nyhedsbureauet dpa.

Aktivisterne har kastet røgbomber mod politiet, som har svaret igen med blandt andet peberspray.

- At rette brandslukkere mod politifolk og at kaste flasker er ikke fredeligt, og det bør ikke ske, skriver politiet på Twitter.

Politiet skønner, at omkring 3600 mennesker er samlet til demonstrationen, mens arrangøren ifølge nyhedsbureauet Reuters opgiver tallet til 4500.

Der er langt flere betjente end demonstranter i den tyske skisportsby, som for 80 år siden var vært for vinter-OL, men som nu er et topsikret område med grænsekontrol, så verdenslederne kan mødes til dialog uden fare for ubehagelige overraskelser.

Politiske aktivister er rejst til Garmisch-Partenkirchen med meget forskellige budskaber som nej til frihandelsaftaler, stop klimaforandringer og antiglobalisering.

Demonstranter fortæller også, at politiet lørdag har benyttet stave mod menneskemængden.

Der er indført politikontrol mange steder, og der er ifølge nyhedsbureauet AFP udstationeret 30 helikoptere og omkring 15.000 politifolk for at passe på toplederne ved det to dage lange topmøde.

Aktivisterne har tidligere udtrykt vrede over, at Garmisch-Partenkirchen kun har fundet plads til omkring 1000 demonstranter i en teltlejr på en mark nær byen.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip