Akutlandingsplads ligger alt for langt væk i Odense

Vigtig tid går tabt, når akuthelikopterne skal aflevere patienter til Odense Universitetshospital (OUH), fordi helikopterlandingspladsen ligger et stykke væk fra akutmodtagelsen, rapporterer DR Fyn.

Det er stort problem, siger Troels Martin Hansen, der er lægelig leder af akutlægehelikopterordningen.

- Det betyder rigtig meget, at man kan lande på hospitalet. Hvis man skal lave en omladning til en ambulance og køre det sidste lille stykke, og derefter lave en ny omladning, når man kommer hen på hospitalet, så spilder man i virkeligheden noget tid, siger Troels Martin Hansen til DR Fyn.

På Odense Universitetshospital erkender man, at den nuværende løsning ikke er optimal. Når en akuthelikopter lander ved OUH, så skal patienten ud på en knap 700 meter lang køretur.

Jens Peter Steensen, der direktør og læge på OUH, siger til radiostationen, at man nu prøver at finde en anden løsning, så man slipper for at skulle omlade patienterne.

Odense Universitetshospital har foreløbig kig på en plads ved siden af akutmodtagelsen, men de endelige planer for en helikopterlandingsplads ligger endnu ikke fast.

Fra det øjeblik, hospitalet er færdig med at finde det rigtige sted til landingspladsen, så vil der gå cirka et halvt år, til den er etableret.

- Så engang næste sommer vil det være muligt, at der står en ny helikopterplads færdig, siger Jens Peter Steensen til DR Fyn.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip