Al Pacino var tæt på at forlade Godfather

I et interview med ABC News afslørede den aldrende legende for nylig, at filminstruktør Francis Ford Coppola gjorde mere end bare at instruere de legendariske "Godfather"-film. Han var også den person, der forhindrede, at Al Pacino forlod optagelserne, før de nærmest var begyndt. 

Årsagen var en konflikt mellem Al Pacino og filmselskabet bag filmene om den sicilianske mafiafamilie.

De brød sig simpelthen ikke om, at den dengang ukendte skuespiller skulle have en bærende rollen og spille over for en stjerne som Marlon Brando (der havde hovedrollen som familiens overhoved, Don Vito Corleone).

Allerede få uger inde i optagelserne af den første film, begyndte selskabet at brokke sig, hvilket skabte splid mellem dem og Al Pacino. Instruktøren, Francis Ford Coppola, var dog ikke i tvivl, og det endte med at gøre en forskel:

- Jeg var så frustreret, og Francis var så støttende, du ved, og han hjalp mig med det hele. Hvis det ikke havde været for ham, var jeg nok mødt op en dag og havde fortalt dem, at jeg ikke ville være et sted, hvor jeg ikke var ønsket.

Det blev Al Pacino, der vandt kampen over filmselskabet. Filmen regnes i dag for en af de helt store klassikere i amerikansk filmhistorie og fik to opfølgende film. Al Pacinos præstation i filmene gjorde ham verdensberømt og skaffede ham blandt andet hovedrollen i gangsterfilmen "Scarface".

Newspaq

 

Dagens Gossip