Al-Shabaab henretter 28 ikke-muslimer i Kenya

Oprørere fra gruppen al-Shabaab har tidligt lørdag morgen dræbt 28 ikke-muslimer i det nordøstlige Kenya nær grænsen til Somalia.

De dræbte var tilsyneladende om bord på en bus, som gerningsmændene tvang ind til siden, hvorefter de henrettede passagererne, der angiveligt ikke var muslimer.

- Jeg kan bekræfte, at 28 uskyldige rejsende blev dræbt af al-Shabaab på brutal vis, siger den regionale politichef Noah Mwavinda.

Angrebet sker en uge efter, at en person blev dræbt af skud og mere end 350 anholdt, da kenyanske sikkerhedsstyrker udførte razziaer i moskéer i havnebyen Mombasa, hvor de ledte efter våben og støtter til al-Shabaab.

Al-Shabaab tager skylden for angrebet. En talsmand fra den militante gruppe siger i en erklæring ifølge nyhedsbureauet AFP, at angrebet er hævn for razziaerne i Mombasa.

Kenya har været udsat for en række angreb, siden landet invaderede Somalia i kampen mod al-Shabaab. Senere har man tilsluttet sig en styrke under Den Afrikanske Union, der kæmper mod islamisterne.

Det mest kendte angreb skete i september 2013, da 67 mennesker blev dræbt, da militante fra al-Shabaab angreb storcentret Westgate i den kenyanske hovedstad Nairobi.

Det kenyanske indenrigsministerium har ifølge Reuters bekræftet hændelsen på Twitter.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip