Al-Shabaab står bag blodigt angreb på bus i Kenya

Den militante islamistiske bevægelse al-Shabaab har lørdag påtaget sig skylden for et angreb på en bus ved Kenyas nordlige kyst.

Syv mennesker blev dræbt i angrebet, som fandt sted fredag. Oprørere fra gruppen blokerede bussen med en bil og skød så løs på bussen. De angreb også to lastbiler, lastet med mangoer, nær byen Witu, som ligger i Lamu-regionen, der grænser op til Somalia.

- Angrebet var et svar til Kenyas påstand om, at den har sat flere tropper ind ved kysten og derved skærpet sikkerheden, siger Sheikh Abdiasis Abu Musab, der er talsmand for al-Shabaabs militæraktioner.

- Kenya lyver også ved at sige, at det har ødelagt al-Shabaabs baser i området - det er propaganda.

Al-Shabaab har truet med at udføre en række angreb for at straffe Kenya for at sende soldater ind i Somalia. Her slås kenyanske soldater med militante som en del af Den Afrikanske Unions fredsbevarende styrke i området.

Side midten af juni er omkring 100 mennesker blev dræbt i angreb ved Kenyas kyst. Al-Shabaab har påtaget sig skylden for mange af angrebene, men regeringen, inklusiv præsident Uhuru Kenyatta, har indikeret, at lokale politikere kan stå bag angrebene.

Kenyansk Røde Kors har opstillet lejre for de indbyggere, der er flygtet fra området.

Hundredvis af familier er flygtet fra deres hjem i Lamu-regionen til trods for, at regeringen har forsikret om, at angrebene snart vil stoppe. Kenya har sendt ekstra soldater til området for at hjælpe med at bekæmpe angriberne, som angiveligt gemmer sig i skovene omkring Lamu.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip