Alarmen er afblæst: Ingen bomber fundet på handelsskole i Esbjerg

Handelsskolen Rybners i Esbjerg blev tirsdag tømt for elever og lærere på grund af en bombetrussel. Men efter en gennemsøgning af skolen med specialtrænede hunde, oplyser politiet sent tirsdag eftermiddag, at der ikke er fundet sprængstoffer på skolen.

Eleverne blev evakueret fra handelsskolen Rybners i Svendsgade i Esbjerg, og området blev afspærret. Nu er alarmen afblæst, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Politiet fik anmeldelsen klokken 13.18. Skolen gik straks i gang med at evakuere elever og personale, og skolen blev efterfølgende afspærret.

Bombetruslen blev ifølge TV Syd opdaget af nogle elever, der fandt et håndskrevet brev på skolens herretoilet.

- Brevet er et håndskrevet brev på gebrokkent dansk indeholdende en direkte trussel om, at der vil sprænge en bombe her på skolen klokken 14.00, siger skolens vicedirektør Lars Katzmann til TV Syd ifølge RItzau. 

Ifølge skolens vicedirektør, Lars Katzmann, blev alle elever og skolens personale evakueret inden for ganske få minutter ved hjælp af skolens evakueringsplan.

Klokken 15 nåede sprængstofhunde frem og begyndte at undersøge de mange rum på skolen. Undersøgelsen er netop afsluttet uden, at der blev fundet sprængstof.

Skolen er nu frigivet og afspærringen fjernet. Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker, hvem der står bag truslen. De undersøger blandt andet, hvorvidt nogle blandt skolens elever eller personale kunne have en interesse i, at skolen blev lukket i dag.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip