Albanien er i ekstase efter triumf i EM-kvalifikationen

Albanien sikrede sig andenpladsen og den direkte plads til EM i Frankrig næste sommer, da holdet slog Armenien 3-0 på udebane søndag aften.

Dermed kunne euforien og jublen få frit løb i Albanien, som er klar til sin første slutrunde nogensinde. Succesens frontfigur er den italienske træner Gianni De Biasi, som hylder sit mandskab efter triumfen.

- Kun få mennesker troede på, vi kunne gøre det, men vi har gjort det. Vi bidrog alle til bedriften, siger han ifølge Reuters.

Albaniens kvalifikation var ellers nær gledet af hænde, da holdet i næstsidste runde tabte 0-2 hjemme til ærkefjenden Serbien.

- Det var ikke let efter nederlaget til Serbien. Vi mærkede presset, men drengene spillede virkelig godt. Jeg håber, landet vokser med de her drenge som et eksempel, siger italieneren.

Mens befolkningen i Albanien strømmede ud på gaden for at fejre landsholdets bedrift, havde præsidenten for det albanske fodboldforbund, Armando Duka, også et par ord at knytte til kvalifikationen.

- Denne kvalifikation er historisk. Vi har ikke hold af superstjerner, men de har hjerte og kollektiv ånd, siger Duka.

En af de albanske spillere, som har været med længe på landsholdet, er holdets anfører, den 32-årige Nantes-spiller Lorik Cana. 12 år efter landsholdsdebuten er han klar til sin første slutrunde.

- Da jeg startede med at spille for Albanien for 12 år siden, troede jeg aldrig, at denne dag ville komme, men vi har altid forsøgt, og nu er det lykkedes takket være viljestyrken i denne gruppe, denne fine generation af spillere, siger anføreren.

Med videre til EM er også Portugal, som vandt gruppen, mens Danmark på tredjepladsen skal ud i to afgørende playoff-kampe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip