Albanien udskyder møde med Serbien efter fodboldballade

Albaniens premierminister, Edi Rama, har besluttet at udskyde sit historiske besøg i Serbien på grund af den voldsomme uro, der opstod under en fodboldkamp mellem de to nationer i Beograd tirsdag aften.

Det oplyser begge landes regeringer ifølge AFP.

Edi Rama og den serbiske premierminister, Aleksandar Vucic, gør det i en fælles udtalelse klart, at fodboldvolden ved EM-kvalifikationskampen var "meget uheldig", og at Edi Ramas planlagte besøg, der skulle have fundet sted onsdag, flyttes til 10. november.

Når Edi Rama tager til Serbien i næste måned, vil det være første gang i 68 år, at en albansk premierminister besøger Beograd.

Fodboldkampen mellem de to balkanlande var på forhånd betegnet som en højrisikokamp på grund af det historisk anstrengte forhold mellem serbere og albanere.

Fodboldopgøret blev afblæst efter 42 minutter, da en drone med et storalbansk flag blev fløjet ind over banen.

Spillerne fra de to nationer kom efterfølgende op at skændes, inden flere tilskuere indtog banen og gik til angreb på de albanske spillere.

Siden har begge lande beskyldt hinanden for at antænde optøjerne.

Torsdag hævdede det albanske fodboldforbund, at der blev kastet beton, mønter og lightere efter de albanske spillere, inden dronen fløj ind over stadionet.

Serbiske tilskuere råbte ifølge forbundet "dræb albanerne", og da spillerne flygtede ind i omklædningsrummet kort før pausen, efter at der var opstået kaos på banen, blev flere af dem slået af serbiske sikkerhedsvagter og betjente, lyder det.

Serbiske politikere kritiserer omvendt Albanien, da dronen med det storalbanske flag anses for at være en politisk provokation.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip