Aldrende Hopkins får tæsk i bokseringen

Russeren Sergey Kovalev viste natten til søndag, at bokselegenden Bernard Hopkins nok er blevet for gammel til det allerhøjeste niveau.

Kovalev tilføjede Hopkins det største og mest ensidige nederlag i karrieren. Bernard Hopkins, som fylder 50 år til januar tabte med dommerstemmerne 107-120 fra to dommere, mens den tredje havde 106-120 efter de 12 omgange i Boardwalk Hall i Atlantic City.

Sergey Kovalev sendte Bernard Hopkins i gulvet allerede i første omgang, og derfra mosede russeren derudaf. Den 31-årige russer havde aldrig tidligere i sin karriere været ude over otte omgange, men har nu en statistik på 26 sejre, heraf 23 på knockout.

Vigtigst af alt, har russeren nu samlet tre VM-bælter fra WBO, IBF og WBA. Det sidstnævnte havde han i forvejen, mens Hopkins bragte de to første ind i VM-kampen.

Hopkins sagde efter kampen, at han ikke nødvendigvis stopper karrieren, selv om han fylder 50 år om to måneder.

- Jeg vil ikke beslutte noget nu. Det er 50-50, hvad jeg gør, men jeg har allerede opnået mere i min karriere end nogen havde forventet af mig, så det er helt fint. Jeg vil tænke over det, siger Bernard Hopkins ifølge nyhedsbureauet AFP.

Sergey Kovalev gav efter kampen udtryk for, at han syntes, at Bernard Hopkins skulle stoppe sin karriere. Om ikke andet så for at give de unge sværvægtsboksere muligheden for at vinde et VM-bælte.

I 12. omgang var det tydeligt, at Bernard Hopkins godt vidste, at han skulle slå russeren ud for at vinde. Men Sergey Kovalev forsvarede sig med nye angreb og landede faktisk 38 af sine 89 træffere i sidste omgang.

/ritzau/

 

Dagens Gossip