Aleqa Hammond søger om orlov fra politisk stormvejr

Formanden for det grønlandske landsstyre, Aleqa Hammond, søger om orlov, mens undersøgelsen af hendes sag om bilagssjusk står på. Det skriver sermitsiaq.ag.

Landsstyrets formandskab har mandag aften besluttet at tilføje et ekstra punkt på dagsordenen tirsdag.

Det drejer sig om en ansøgning fra Aleqa Hammond om at gå på orlov fra Naalakkersuisut - Grønlands selvstyre - og fra Inatsisartut, der er Grønlands Landsting, indtil undersøgelsen af hendes forbrug af offentlige midler til private formål er afsluttet.

- Punktet kommer til behandling i Inatsisartut, efter at Aleqa Hammond har holdt sin åbningstale, oplyser formanden for Inatsisartut Lars-Emil Johansen mandag aften efter formandskabets møde til sermitsiag.ag.

Det ventes, at hendes ansøgning bliver imødekommet.

Aleqa Hammond fra Siumut - det grønlandske socialdemokrati - befinder sig i øjeblikket i et politisk stormvejr efter en aktuel sag om bilagssjusk med statens penge.

En orientering fra revisionsudvalget viste fredag, at Aleqa Hammond har brugt 106.363,27 kroner fra selvstyrets kasse til blandt andet private flybilletter og hoteludgifter til Hammonds familie.

På trods af flere rykkere blev udgifterne fra april 2013 først tilbagebetalt 8. september i år.

Oppositionspartiet Inuit Ataqatigiit (IA) har varslet et mistillidsvotum mod Aleqa Hammond.

Men bilagsrodet har også fået konsekvenser for oppositionspartiet, da det er kommet frem, at den tidligere landsstyreformand Kuupik Kleist (IA) har et mellemværende med selvstyret på 25.034 kroner.

Mandag anmodede han derfor om at nedlægge sit mandat i Grønlands Landsting med øjeblikkelig virkning.

- Jeg beklager, at jeg ikke har haft overblik over mine udeståender med selvstyret, og da jeg mener, at det bør have konsekvenser, har jeg besluttet at nedlægge mit mandat, skriver den 56-årige Kuupik Kleist i en mail ifølge Sermitsiaq.ag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip