Alexandra tjener schweizisk formue ved siden af årpenge

Grevinde Alexandra kan supplere sine årspenge fra den danske stat med en årsløn på mellem 250.000 og 500.000 kroner fra jobbet som bestyrelsesmedlem i det schweiziske medicinalfirma Ferring Pharmaceuticals. Det vurderer eksperter, som BT har talt med.

Læs også: Danskerne: Alexandra må forsørge sig selv

Derudover er Alexandra formand for virksomhedens etiske og sociale anliggender, hvilket eksperterne mener, at hun får et særskilt honorar for. Den pæne indtægt for kongehuskritikere til at mene, at loven, der sikrer Alexandra årspenge på 2,1 milioner kroner, skal droppes.

- Det er uanstændigt, og hun håner os alle sammen, siger Trine Villemann, der har skrevet flere bøger om kongehuset, til BT.

Asger Aamund, der selv er bestyrelsesformand i medicinalfirmaet Bavarian Nordic, fortæller, at en sådan bestyrelsespost giver en løn på mellem 300.000 og 500.000 kroner. BT anslår, at Alexandra får mindst 250.000 kroner efter at have gennemgået Ferring Pharmaceuticals' regnskab.

Læs også: Prins Joachim er dybt forgældet: Salg af Schackenborg redder økonomien

Grevinde Alexandra blev separeret fra prins Joachim i 2004 og skilt året efter. I 2004 vedtog man en lov, der sikrede hende de 2,1 millioner kroner årligt for at sikre "en standsmæssig tilværelse" for hende og sønnerne prins Nikolai og prins Felix.

Ferring Pharmaceuticals vil ikke oplyse, hvor meget Alexandra tjener, men fortæller, at hendes arbejde består af mindst otte møder om året og ad hoc-opgaver.