Algeriet har fundet en ny landstræner

Algeriet har savnet en landstræner siden VM-slutrunden i Brasilien. Mandag skrev franskmanden Christian Gourcuff under på en kontrakt som ny landstræner for afrikanerne.

59-årige Christian Gourcuff er tidligere cheftræner i den franske klub Lorient, og han erstatter bosnieren Vahid Halilhodžic, som valgte at træde tilbage fra posten efter VM.

Algeriets fodboldforbund oplyste, at Christian Gourcuff har fået en kontrakt, hvor de store mål er Africa Cup of Nations i 2015 og 2017 samt VM i 2018.

Christian Gourcuff vil komme til at arbejde sammen med Algeriets VM-anfører Yazid Mansouri, som har spillet under franskmanden i Lorient og nu er blevet udnævnt til sit lands manager.

Ved VM førte succesrige Vahid Halilhodžic på smuk vis Algeriet frem til 1/8-finalerne, hvor det blev til et knebent 1-2-nederlag til Tyskland efter forlænget spilletid.

Med 1/8-finalen ved VM præsterede Algeriet sit bedste VM-resultat historisk set.

Spillerne ønskede lige efter VM, at Vahid Halilhodžic skulle fortsætte, og landets præsident, Abdelaziz Bouteflika, sendte tilmed en personlig bøn til træneren, men det ændrede ikke på bosnierens beslutning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip