Algeriets VM-keeper skifter til MLS-klub

Skrevet af admin

|

31/07/2014

Dagens topnyheder

Det blev den nordamerikanske fodboldklub Philadelphia Union, som gaflede Algeriets dygtige førstemålmand Rais Mbolhi. Han har fået en treårig kontrakt hos MLS-klubben.

Ved sommerens VM i Brasilien imponerede 28-årige Mbolhi, da Algeriet nåede frem til 1/8-finalen, hvor det blev til et knebent nederlag til de senere guldvindere fra Tyskland.

Algeriet tabte 1-2 til tyskerne efter forlænget spilletid, og undervejs reddede Mbolhi flere gange afrikanerne, som han også havde gjort det i de tre indledende gruppekampe.

Franskfødte Mbolhi skifter fra den bulgarske klub CSKA Sofia, hvor han også har været en vigtig spiller. Mbolhi er den udenlandske målmand, som har spillet flest kampe i den bedste bulgarske fodboldrække.

Tilbage i 2010 var Mbolhi tæt på en kontrakt med Manchester United, da han var tilknyttet klubben i en prøveperiode, men det endte ikke med et permanent ophold.

Tidligere har Mbolhi spillet for klubber i både Skotland, Grækenland, Japan, Rusland og Frankrig. Han har også optrådt for CSKA Sofias lokalrivaler fra Slavia Sofia.

Mens CSKA Sofia har vundet det bulgarske mesterskab 31 gange, så er Philadelphia Union en midterklub i MLS-ligaen i USA.

I denne sæson er klubben lige nu placeret på en syvendeplads i Eastern Conference i MLS med 23 point efter 21 kampe. Det er indtil videre kun blevet til sølle fem sejre.

/ritzau/