Alibaba sætter rekord på Wall Street

Kinas internetgigant Alibaba, der er større end Amazon og eBay tilsammen, sætter rekord for den største børsnotering nogensinde på Wall Street, skriver Reuters.

Aktien åbnede i kurs 92,70 dollar på Wall Street i New York, og det er en stigning på 36,3 procent. Aktierne var på forhånd sat til salg til en pris på 68 dollar stykket, men efter kort tids handel er værdien af aktierne eksploderet.

Interessen for den kinesiske internethandelsvirksomhed har da været enorm, og højtstående kilder i og på børsen i New York siger til nyhedsbureauet Reuters, at aktien var blevet forudkøbt i hundredtusindtal.

Handlen med Alibaba-aktier blev udsat i mere end to timer, fordi bankerne var i gang med at behandle forudkøbte aktier. Selskabet og dets nuværende aktionærer sælger samlet 320,1 millioner aktier.

Børsintroduktionen, der indikerer en samlet værdi af Alibaba på 167,6 milliarder dollar, er den største børsnotering i USA's historie, og potentialet til at bryde den globale rekord er til stede, hvis yderligere aktier sælges til introduktionsbankerne.

Alibaba blev grundlagt i 1999 af en tidligere engelsklærer Jack Ma, der i begyndelsen drev virksomheden fra en lejlighed i Kina. Siden har virksomheden udviklet sig til et stort milliardforetagende.

Størstedelen af omsætningen kommer fra de tre handelsplatforme Tmall, Taoboa og Juhuasuan. Den største af de tre er Taobao, hvor private kan sælge og købe varer med hinanden.

Den amerikanske internetgigant Yahoo kan også glæde sig over børsnoteringen. Yahoo ejer nemlig 22 procent af aktierne i det kinesiske selskab.

/ritzau/

 

Dagens Gossip