ALK-Abellos direktør stopper med øjeblikkelig virkning

Det børsnoterede selskab, ALK-Abelló, skal have ny administrerende direktør, efter at Jens Bager med omgående virkning er fratrådt som topchef for allergikoncernen mandag.

Dermed bliver det altså til en noget pludselig afsked med selskabets direktør gennem 16 år.

Bestyrelsesformand Steen Riisgaard, der skal fungere som virksomhedens daglige leder, til en permanent afløser er fundet, forklarer bruddet således:

- Bestyrelsen vurderer, at det er et godt tidspunkt at lede efter en ny administrerende direktør. Derfor har vi indgået en aftale med Jens Bager om, at han fratræder sin stilling.

- Vi vil søge efter en ny direktør med relevante erfaringer og kompetencer, der kan styrke den globale kommercialisering af ALK's portefølje af evidensbaserede produkter mod både allergisk rhinitis (høfeber, red.) og astma, siger Steen Riisgaard i en pressemeddelelse.

Han fortæller videre til Ritzau Finans, at Jens Bager foruden seks måneders opsigelse også får 24 måneders godtgørelsen ved sin fratræden. Det svarer til cirka 15 millioner kroner.

Steen Risgaard vurderer, at det vil tage mellem fire og seks måneder at finde den nye mand i chefstolen.

Selv siger Jens Bager, at han fremover vil koncentrere sig om bestyrelsesarbejde.

- Jeg er stolt over den virksomhed, jeg nu giver videre til en ny CEO, da alle strategiske og finansielle indikationer er positive og peger i den rigtige retning.

- Derfor er tidspunktet for denne ændring også rigtig i forhold til at udvide min bestyrelseskarriere, og den mulighed vil jeg nu forfølge, siger han i meddelelsen.

Jens Bager er bestyrelsesformand for medicoselskabet Ambu.

/ritzau/

 

Dagens Gossip