Allan K. Pedersen: Økonomien er usvækket i FCN

Efter næsten seks års tovtrækkeri faldt der tirsdag en afgørelse i Højesteret i sagen om klubejer Allan K. Pedersens salg af FC Nordsjælland fra et af sine egne selskaber til et andet af sine egne selskaber for 500.000 kroner i 2008.

Dommen i Højesteret ændrede på afgørelsen fra landsretten, som i april 2013 fastslog, at Allan K. Pedersen skulle betale tre millioner kroner til konkursboet.

Det blev tirsdag hævet til 10 millioner kroner plus renter og sagsomkostninger, hvilket betyder, at der nu skal efterbetales syv millioner kroner plus renter.

Det kommer dog ikke til at belaste FCN's økonomi, forsikrer Allan K Pedersen, som lader sit eget selskab, KAP Holding ApS, betale regningen.

- Det er syv millioner plus renter, jeg skal betale.

- Det, der er vigtigt for mig, er, at det ikke er FC Nordsjælland, der skal betale de her penge. Så økonomien bliver ikke svækket i FC Nordsjælland.

- Det er mit eget personlige holdingselskab, der ejer min andel af FCN, som skal betale de penge. Det er ikke FCN, der kommer til at betale, siger Allan K. Pedersen.

FCN-bestyrelsesformanden glæder sig over, at sagen endelig er ude af verden, så han ikke skal bruge mere tid på den.

- Det er fedt, sagen er afsluttet, så vi kan komme videre. Nu kan jeg bruge min energi på at drive mine virksomheder i stedet for at kigge seks-syv år tilbage, siger han.

Spørgsmål: Kommer det til at gøre ondt på din private økonomi?

- Nej, det gør det ikke. Men 8-10 millioner kroner er trods alt 8-10 millioner. Jeg er ærgerlig og irriteret over, at sagen har taget så lang tid.

- Det er et tag-selv-bord for nogle konkursadvokater. Det har vi set i masser af andre sager, hvor de simpelthen bare rager til sig og skynder sig at berige sig med de penge. Det er ærgerligt, vi har sådan et system.

- De penge, jeg skal betale nu, kunne lige så godt være brugt på arbejdspladser og talentudvikling i stedet for at ryge i nogle i forvejen velpolstrede advokatlommer, siger Allan K. Pedersen.

Spørgsmål: Solgte du FCN for billigt i 2008?

- Nej, jeg er absolut ikke enig i, at jeg solgte klubben for billigt. Jeg mener, det er en forkert dom. Men jeg må respektere den med det retssystem, vi har. Der er ikke andet at gøre. Vi skal videre, siger Allan K. Pedersen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip