Alle er klar: Den sidste kommissærkandidat får grønt lys

Samtlige 27 kandidater på den kommende EU-kommissionsformand Jean Claude-Junckers hold har nu fået en foreløbig godkendelse af de ansvarlige EU-parlamentsudvalg.

Tirsdag formiddag fik slovakken Maros Sefcovic som den sidste grønt lys fra miljøudvalget og industriudvalget til en post som næstformand og kommissær med ansvar for EU's energiunion.

Det bekræfter den borgerlige EPP-gruppes udvalgskoordinator Krisjanis Karins på Twitter.

Sefcovic, som var i høring mandag aften, blev for 14 dage siden godkendt til posten som transportkommissær.

Men da sloveneren Alenka Bratusek dumpede og siden trak sig som kommissær for energiunionen, valgte Juncker at erstatte hende med Sefcovic.

Mens Sefcovic allerede havde opnået bred popularitet i den ventede rolle som transportkommissær, var han mere kontroversiel i det nye job, hvor han skal have ansvar for EU's energiunion.

Det skyldes blandt andet, at hans land Slovakiet under den aktuelle energikrise har styrket båndene til Moskva og hører til blandt de mindst ambitiøse, når det gælder klimaet.

Den aktuelle plan for energieffektivisering, der blandt andet skal sikre større uafhængighed af russisk gas, harmonerer heller ikke med Slovakiets nuværende politik.

Slovakkerne har kritiseret EU's sanktioner mod Rusland og tidligere truet med at nedlægge veto imod flere skridt i den retning.

Efter Sefcovic' godkendelse ventes Europaparlamentet at kunne stemme om det samlede kommissærhold onsdag. Dermed ser den oprindelige tidsplan ud til at holde.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip