Alle gidsler befriet ved museum i Tunesien

Tunesiske sikkerhedsstyrker har befriet alle gidsler ved Bardo-museet i Tunis efter et militant angreb, og dermed er redningsaktionen overstået, siger en tunesisk embedsmand.

De to militante, der stod bag gidseltagningen, er dræbt, og det samme er en politimand, der deltog i redningsoperationen, siger en talsmand for indenrigsministeriet.

Inden de to bevæbnede mænd selv blev dræbt, nåede de at dræbe mindst 17 udenlandske turister, en civil tuneser og en tunesisk politimand ved museet, oplyser premierminister Habib Essid.

Han tilføjer, at der er italienske, spanske, tyske og polske turister blandt de dræbte.

Dermed har angrebet ved museet kostet i alt 21 mennesker livet, heriblandt de to gerningsmænd.

Der var snesevis af turister ved museet, da de bevæbnede mænd indledte angrebet.

- To militante åbnede ild mod turisterne, da de var på vej ud af busserne, og derpå flygtede de ind på museet, fortæller en af museets ansatte til nyhedsbureauet Reuters.

Da angrebet gik i gang, var de tunesiske politikere i gang med at drøfte en ny anti-terror lov i parlamentsbygningen, der ligger lige ved siden af museet. Men politikerne måtte i hast lade sig evakuere, skriver britiske BBC.

I første omgang var der meldinger om, at parlamentet var mål for angrebet.

Blandt de turister, der blev taget som gidsler på museet, er briter, spaniere, franskmænd og italienere, oplyser en tunesisk radiostation ifølge BBC.

Reuters skriver, at der er polske og italienske turister blandt de sårede. Den polske udenrigsminister skriver på Twitter, at han foreløbig har fået oplyst, at tre polakker er såret.

Der er endnu ingen oplysninger om nationaliteterne på de syv dræbte udenlandske turister.

Det er på nuværende tidspunkt heller ikke kendt, hvem der stod bag angrebet, som er den blodigste hændelse det ellers fredelige Tunis har oplevet siden oprøret mod den daværende præsident Zine al-Abidine Ben Ali i 2010-2011.

/ritzau/

 

Dagens Gossip