Alle gik forbi hjemløs mand - indtil tre fremmede besluttede at give en hjælpende hånd

Skrevet af Lotte Sørensen

|

28/07/2014

Dagens topnyheder

De fleste går direkte forbi, når de ser en tigger på gaden. Og det err også tilfældet i denne video, indtil tre studerende bryder ind.

En mand sidder alene på gaden med sin lille skål med få mønter i. En ung fyr spørger, om han må låne hans spand, og begynder at spille på tromme.

- Ikke dårligt, siger den hjemløse mand.

Læs også: Denne video ændrer dit livssyn: Hjemløs mand får en pizza, og så sker det uventede

Trommeslageren får hurtigt selskab af en guitarist og korsanger, som giver et nummer. De penge, som forbipasserende smider i deres hat, bliver til sidst givet til den hjemløse mand.

Videoen er lavet af en gruppe unge tyskere, der har lavet foreningen Be Japy, der skal gøre op med storbyens fremmedgjorthed. I løbet af juli måned er videoen blevet set næsten tre millioner gange på Youtube og er blevet mødt af mange positive kommentarer. Der har dog også været enkelte kritiske røster, der mener, at den udstiller et sårbart menneske.

Læs også: Hjemløs narkoman fik hjælp af katten Bob: Nu er han berømt forfatter og filmaktuel

- Før vi filmede, spurgte vi os selv: Kan vi bare filme en person i nød og lægge det på nettet uden at spørge ham eller kende hans historie? Vores svar var naturligvis nej, og det er derfor, at vi hyrede en skuespiller til denne rolle, skriver folkene bag.

De siger dog, at de har udført lignende happenings uden kameraer - og uden skuespillere.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Se videoen her: