Alle vil have Tony Martin: Holms hold slås for kontrakt

Skrevet af admin

11/07/2014

Dagens topnyheder

Tony Martin er en meget ombejlet herre i Tour-feltet, og den tredobbelte tyske verdensmester i enkeltstart går i disse dage og overvejer, hvem han skal køre for i næste sæson.

Omega Pharma-Quick-Step kæmper for at overbevise ham om, at han skal blive på det belgiske hold.

- Vi har haft adskillige møder om en ny kontrakt, og jeg tror, at vi vil tage en endelig beslutning en af de kommende dage, siger holdets manager Patrick Lefevre til Ritzau.

- Han har kæmpe betydning for holdet, for han er tredobbelt verdensmester i enkeltstart, og han bidrager til at vinde VM i holdkørsel og meget andet. Vi er meget glade for ham, men vi er i et frit marked, og jeg tror ikke, at de andre hold er blinde for hans kompetencer, så vi må se.

Martin er en af 18 ryttere hos Omega Pharma-Quick-Step, hvis kontrakter udløber med udgangen af denne sæson.

SPØRGSMÅL: Kan han blive for dyr for jer?

- Jeg har også mine grænser, men jeg ønsker at beholde ham. Det er helt sikkert, siger Lefevre.

Tony Martin er højt skattet af det belgiske hold, fordi han ud over at skabe resultater også er meget professionel.

- Alle ville ønske at beholde ham, og alle ønsker at få ham. Det er en god forhandlingssituation for ham, siger teknisk chef, landsmanden Rolf Aldag.

- Det er Tony, som tager beslutningen. Det handler ikke kun om penge, men også om folkene på holdet og forholdene.

- Han er der altid. Han er altid parat, og man kan forudsige nogle rigtig gode resultater og meget sandsynligt nogle sejre, hvis man har ham. Det er nemmere at planlægge en enkeltstart end et linjeløb, og har man Tony på holdet, så kan man allerede nu sige, at man har chancer i Tourens enkeltstart i 2015.

Samtidig fungerer Tony Martin som en rollemodel for de unge ryttere, fortæller chefen.

- Som holdkammerat er han rigtig vigtig, for han skaber sammenhold i truppen, og når man ser ham køre. Han går aldrig nogensinde på kompromis med holdets mål. Han er aldrig egoistisk.

- Han viser de unge, hvordan det skal gøres. Han kører som hjælper for Michal Kwiatkowski og trækker i sidevinden. Han er en del af vores sprintertog. Vi kan bruge ham alle steder, og det gør ham meget speciel.

- Desuden klager han aldrig. Han er meget professionel. Vi har aldrig set ham overvægtig eller ude af form, siger Aldag.

/ritzau/