Aller-direktør erkender: Kendte til tys-tys-kilden

Aller Medias netop fratrådte udgiverdirektør, Per Ingdal, erkender over for BT, at han har været vidende om, at Se og Hør havde en kilde, der via sit arbejde hos IBM havde adgang til kreditkortoplysninger hos PBS, det nuværende Nets.

Det var denne såkaldte tys-tys-kilde, der mod betaling over en årrække forsynede ugebladet med oplysninger om kendte og kongeliges kreditkorttransaktioner.

Per Ingdal, der tidligere fredag trak sig fra sin topstilling som udgiverdirektør, understreger over for BT, at han ikke kendte til omfanget eller overvågningen generelt.

Ligesom han pointerer, at han bad daværende chefredaktør Kim Henningsen om at stoppe brugen af kilden:

- Jeg har ikke kendt til den systematik og omfang, som I (BT, red.) har beskrevet. Jeg fik i 2009 en orientering fra Kim Henningsen om, at der var en kilde i PBS, der var problematisk, og jeg bad om, at samarbejdet blev afbrudt.

- Derudover har jeg ikke vidst mere, hvilket betyder, at jeg ikke kendte de nærmere omstændigheder omkring kilden, siger Per Ingdal og tilføjer, at Kim Henningsen orienterede ham om det i sensommeren 2009.

- Normalt blev jeg ikke orienteret om kilder, og jeg var ikke med i redaktionelle beslutninger. Den første og eneste gang var, da Kim Henningsen forklarede mig. Så vidste jeg godt, at det var en særlig problematisk situation, siger han til BT.

Per Ingdal var konstitueret chefredaktør på Se og Hør i overgangsperioden mellem Henrik Qvortrup og Kim Henningsen.

Han er ligesom de to tidligere chefredaktører sigtet i sagen om ugebladets ulovlige brug af kendtes kreditkortoplysninger. Da han fredag trak han sig som Allers udgiverredaktør, hævdede han endnu, at han ikke kendte noget til metoderne.

- Men de seneste ugers afsløringer af Se og Hørs arbejdsmetoder har blotlagt, at der er blevet brugt journalistiske metoder på Se og Hør, som jeg i min egenskab af udgiverdirektør ikke kan stå inde for, sagde han i en pressemeddelelse.

- Når jeg samtidig har været konstitueret chefredaktør for Se og Hør i en kort del af den periode, hvor metoderne er blevet brugt, må jeg påtage mig min del af ansvaret. Dette gælder, selvom jeg ikke var vidende om, at disse metoder blev anvendt, sagde han i meddelelsen fra Aller.

/ritzau/

 

Dagens Gossip