Allergien fra helvede: 17-årig pige allergisk overfor vand

Som lille drømte Alexandra Allen om at blive marinebiolog og bo på en båd. En drøm, som umuligt kan blive realiseret, fortæller ABC News.

Hun fik sin første reaktion som 12-årig, da hun på en familieferie hoppede i hotellets pool. Om natten vågnede hun op med et kløende udslæt over hele kroppen.

Læs også: De graver i sandet med hænderne, men da bølgerne rammer, giver det hele mening

- Jeg kan huske, at jeg sad på gulvet i badeværelset og kæmpede for ikke at klø mig og gøre det værre, imens jeg ventede på, at min mor kom med noget medicin,- fortæller hun.

Først troede hun, at hun var allergisk overfor klor i vandet, men efter en svømmetur i en sø, som var kendt for sit rene vand, så vidste hun, at noget var helt galt. 

Læs også: Mand 'kom' i kollegas kaffe - fordi han var forelsket i hende

Det estimeres, at der kun findes 35 mennesker i verden, som lider af den sjældne allergi som kaldes aquagenic urticaria og man ved meget lidt om den. Den rammer flere kvinder end mand og blomstrer som regel omkring puberteten. Der er ikke fundet nogen definitiv forklaring på hvorfor huden pludselig reagerer på vand. Nogle læger mener, at det er svedkirtlerne i huden som udskiller en gift der udvikler udslættet. Andre mener, at det er immunforsvarets reaktion på vandet. 

Det er selvsagt noget af en udfordring for Alexandra at undgå vand. Hun bader kun tre gange om ugen, og det skal være helt korte og kolde bade. Hun er blevet vegetar for at nedsætte eksponeringen til olier fra maden. Hun træner kun under kolde temperaturer, da sved kan svie på huden. Selv fugtigt klima kan få huden til at slå ud. Det opdagede hun på en rejse til Cambodia. 

Læs også: To mænd myrdede homoseksuelle: Nu er de blevet gift med hinanden i fængslet

Desværre er fremtidsudsigterne ikke gode. Lidelsen plejer at blive værre med tiden, og på et tidspunkt mister hun måske evnen til at drikke vand. 

- Jeg har snakket med en engelsk kvinde med samme lidelse, som kun kan drikke light Coca Cola nu. Men jeg prøver at være positiv omkring det. Jeg er ikke allergisk overfor hunde og jeg slipper for at tage opvasken,- siger Alexandra.

 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip