Allergisk 4-årig pige i livsfare: Flypassager ignorerer advarsler og spiser peanuts for næsen af hende

En fire-årig pige fik et allergiudbrud og gik i anafylaktisk chok på flyet hjem til England fra ferie.

Det skete efter, at en medpassager ignorerede advarslerne om, at deres lille datter var voldsomt allergisk over for peanuts.

Det skriver London Evening Standard.

Pigen, Fae Pattern, gik så meget i chok, at hun stoppede med at trække vejret, og var nødt til at at få en nødsprøjte for at blive genoplivet.

Pigens mor, 30-årige Katy Platten, havde på forhånd advaret flyets personale om pigens allergi, og de var gået med til at advare samtlige passagerer mod at åbne peanuts-poserne under flyvetyren.

Men alligevel var der altså én af passagererne, der blæste advarslen et stykke og insisterede på at fortære sine nødder.

Så omkring 20 minutter efter, at flyet var lettet, begyndte lille Fae Plattens ansigt at hæve og klø.

- Hun begyndte at klø sig på kinderne, så jeg tog hende mod op foran i flyet og fortalte, at jeg troede, der var nogen, der havde åbnet en pose peanuts. Han var utroligt egoistisk, siger moderen til London Evening Standard.

Fae Plattens mund og tunge fortsatte med at hæve op, og i et par minutter trak hun slet ikke vejret. Hendes luftveje var blokerede, og hun mistede bevidstheden.

Heldigvis var der flere af passagererne, der sprang til for at hjælpe , og en af dem havde en såkaldt “epipen”, som han brugte til at få genoplivet den 4-årige pige. Det gjorde, at hun kunne holdes i live, indtil flyet landede, og hun kunne blive akutindlagt på hospitalet.

Manden, der åbnede sin peanut-pose i flyet bliver nu forment adgang til alle flyafgange med Ryanair.

- Det var lige ved og næsten. Det kunne have udviklet sig til en tragedie. Fae har aldrig lyst til at flyve igen - hun har forståeligt nok haft marerift lige siden episoden, fortæller pigens chokerede mor.

 

 

Dagens Gossip