Allerød-borgmester vil give posten til ny K-kandidat

I Allerød kan borgmesterkabalen ende med at gå op, hvis der kommer en ny konservativ kandidat på banen.

Midt under forhandlingerne om borgmesterposten melder den nuværende borgmester Erik Lund (K) ud, at han er villig til at acceptere en bred aftale med en anden borgmester i spidsen for byrådet - så længe det er en konservativ partifælle.

- Lad os finde en løsning som borgerne har respekt for. Hvis vi kan finde sammen i en bred konstituering, hvor der peges på et af de andre konservative byrådsmedlemmer som borgmester, vil det få min fulde opbakning, siger Erik Lund i en pressemeddelelse.

Der er ellers lagt op til en regulær lodtrækning i Allerød, hvor det står 10-10 mellem to blokke ud af byrådets 21 stemmer.

Enhedslisten sidder med den afgørende stemme, men vil hverken støtte Venstres John Køhler på den ene fløj eller De Konservatives Erik Lund på den anden.

Konservative, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti indgik ellers en alliance inden valget om, at borgmesterposten skulle gå til det største parti. Ud fra valgresultatet skulle denne aftale sikre genvalg til den konservative Erik Lund.

Men Venstre brød aftalen på valgnatten, da muligheden for selv at få borgmesterposten bød sig i første omgang med støtte fra Dansk Folkeparti.

Erik Lund holder fast i, at han under ingen omstændigheder vil gå med til at bryde den oprindelig aftale.

- Vi kan derfor kun stemme på en borgmester fra det største parti, ellers vil vi jo begå løftebrud både over for det borgerlige valgforbund, men også over for Allerøds borgere, siger Erik Lund.

/ritzau/

 

Dagens Gossip