Alliance angreb IS 29 steder i Irak og Syrien

USA og dets allierede gennemførte 29 luftangreb mod Islamisk Stat i Syrien og Irak onsdag, oplyser stabsledelsen for det amerikanske militær.

I Syrien blev der gennemført bombninger af 19 mål nær byerne Raqqah, Dayr az Zawr og Kobani. Måle var bygninger, militære stillinger og enheder.

I Irak blev der bombet 12 steder - nær byerne Mosul, Fallujah og Sinjar.

Islamistisk Stat har offentliggjort, hvad den kalder "et interview" med en jordansk pilot, som blev taget til fange i Syrien i sidste uge. I udtalelser, som angiveligt kommer fra piloten, siger han, at hans fly blev ramt af et varmesøgende missil.

Det amerikanske militær afviser imidlertid, at det jordanske fly blev skudt ned.

"Interviewet" med den tilfangetagne pilot blev offentliggjort af IS i det engelsksprogede onlinemagasin Dabig tidligere på ugen sammen med fotografier af piloten, den 26-årige premierløjtnant Maaz al-Kassasbeh.

Han siger, at det var hans rolle at ødelægge anti-luftskyts på landjorden og sørge for dækning af de øvrige fly.

Kassasbeh blev taget til fange den 24. december, efter at hans F-16-jager styrtede ned under en mission mod jihadisterne over det nordlige Syrien.

Det er første gang, at den amerikansk-ledede koalition har mistet et fly, siden den begyndte luftangrebene mod IS i september.

Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Jordan og Bahrain indgår i den koalition af lande anført af USA, er bekæmper IS fra luften.

Australien, Belgien, Storbritannien, Canada, Danmark, Frankrig og Holland deltager i angrebene, men kun i Irak.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip