Alpint-VM: Østriger henter første guld foran sensation

05/02/2015

Der stod igen en østriger øverst på podiet, da de mandlige alpine skiløbere torsdag afviklede Super G-løbet ved VM i Beaver Creek i USA.

Efter østrigske Anna Fenningers Super G-sejr hos kvinderne for to dage siden ved VM's første løb, var det denne gang 30-årige Hannes Reichelt, der sikrede en østrigsk guldmedalje.

Det er den første VM-guldmedalje i karrieren for østrigeren, der i 2011 vandt VM-sølv i disciplinen, og som i 2008 vandt World Cuppen i Super G.

Han kørte løbet i tiden 1.15,68 minutter, hvilket var 11 hundreddele hurtigere end den sensationelle sølvvinder, Dustin Cook.

Den 25-årige canadier, som sædvanligvis ikke hører til verdenseliten, kørte et fremragende løb.

Det samme gjorde den 30-årige franskmand Adrien Theaux. Han hentede bronze i en tid, der var 24 hundreddele dårlige end guldvinderens.

Mændenes Super G-løb skulle egentlig have været afviklet onsdag, men for meget sne og vind førte til en udsættelse.

To af den alpine skisports giganter fik sæsondebut, efter at de har været ude med skader i hele World Cup-sæsonen.

Amerikaneren Bode Miller havde startnummer ni, og han nåede at imponere hjemmepublikummet undervejs med bedste mellemtider, inden han styrtede cirka et minut inde i sit gennemløb.

37-årige Bode Miller, der blev verdensmester i Super G for 10 år siden, ramte en port med høj fart og landede på ryggen, der har holdt ham ude i sæsonen.

Bode Miller rejste sig ganske vist op og vinkede ud til publikum, men tv-kameraerne afslørede, at han havde slået sig til blods.

Det er derfor et åbent spørgsmål, om han når at blive klar til lørdagens styrtløb.

Aksel Lund Svindal klarede sig til gengæld rigtig godt i sin sæsondebut.

Nordmanden sluttede på sjettepladsen, 37 hundreddele efter Hannes Reichelt.

Danske Christoffer Faarup sluttede som nummer 40 af de 50, der gennemførte løbet. Han var 4,30 sekunder efter vinderen.