Alt for mange danskere bliver syge af frugt og grønt

Det er især frugt og grønt fra udlandet, der gør danskerne syge.

Men selvom der er strenge procedurer for hvor hurtigt varerne skal trækkes tilbage, så er det ofte for sent, skriver Berlingske.

For inden frugten er fjernet fra hylderne igen, ja så er en stor del af varerne allerede spist.

Og en opgørelse fra Fødevarestyrelsen viser, at 45.000 danskere siden 2006 er blevet syge af de store mængder importerede frugt- og grøntvarer.

Årsagen er, at i hvert tredje tilfælde frugt eller grønt bliver trukket tilbage, ja da er skaden allerede sket fordi forbrugerne har spist varerne.

Fødevarestyrelsens beredskabschef, Kim Sigsgaard, erkender da også over for TV2 News, at det er uheldigt, at varerne har ligget på hylderne i noget tid, før de bliver trukket tilbage.

- Så snart vi ved der er noget galt med frugt og grønt, så bliver det kaldt tilbage øjeblikkeligt, det vil sige indenfor 12 timer, siger han.

Han siger dog, at det er virksomhedernes ansvar at sørge for en tilfredsstillende kvalitet.

Problemet for supermarkederne er dog, at især frugt og grønt skal hurtigt ud på hylderne af hensyn til holdbarheden. Og derfor kan man ikke vente på de prøver, som der ellers løbende udtages.

De typiske årsager til sygdommene fra frugt og grønt er, at varerne har indeholdt salmonella, campylobacter eller pesticidrester.

Har du også oplevet at blive syg af frugt og grønt? Så skriv om din oplevelse herunder:

 

 

Dagens Gossip