Alt for mange kvinder går i for stramme jeans

Det kan være svært at erkende det, hvis du er gået en buksestørrelse op.

Og måske er det netop derfor, at rigtigt mange kvinder vælger at klemme sig ned i jeans, der egentlig er for stramme.

En ny undersøgelse, som modekundeklubben StyleCard har iværksat blandt 1000 britiske kvinder, viser, at fire ud af ti regelmæssigt går i for små jeans.

Og de nægter faktisk at skifte deres jeans ud og at gå en størrelse op, selvom det sikkert ville være mere behageligt. Det skriver Dailymail.co.uk.

Gemmer på små bukser

Ud over at gå rundt i bukser, der er for små, så har halvdelen at kvinder ifølge undersøgelsen også mindst et par skinnyjeans i skabet, som er så små, at de ikke engang vil forsøge at komme i dem.

Men smide dem ud vil de heller ikke, for de håber nemlig en dag at tabe sig, så de atter kan krybe i dem. 

Se mændenes allerværste modekiks på Femina.dk

Hellere en mindre størrelse

Det er forfængelighed, der afholder kvinder fra at købe jeans, der passer, og vi vil tilsyneladende hellere vise lidt ekstra mavedelle eller dansehåndtag frem for at gå en størrelse op, mener folkene bag StyleCard.

- Jeans har været en fast bestanddel af enhver kvindes garderobe gennem mere end 50 år. Billedet af en kvinde, der ligger på en seng og desperat forsøger at krænge et par stramme jeans på, har eksisteret i årtier. Men i de seneste år er det blevet endnu mere almindeligt at se kvinder i jeans, som åbenlyst er en størrelse for lille, og det synes ud fra vores undersøgelse at være forfængelighed er grunden, siger Paraag Amin, der er grundlægger og direktør for StyleCard.

Her er guiden til de perfekte jeans. Se den på Femina.dk

Vi har gamle jeans i garderoben

En anden grund til, at vi kvinder går rundt i for små jeans, kan også være, at vi er kede af at skille os af med et gammelt yndlingspar.

Den gennemsnitlige kvinde ejer ifølge undersøgelsen nemlig mindst et par jeans, der er fem år gamle, mens 21 procent ligger inde med jeans, der har mindst ti år på bagen.   

Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip