Alternativet: Ex-Grimhøjtalsmand er blevet klogere

05/04/2016 17:12

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Kritikken hagler ned over Alternativet, efter at partiet har valgt at opstille Mohammad Sabah Ahmad som ny folketingskandidat i Østjylland.

Mohammad Sabah Ahmad var i en kort periode i 2014 talsmand for den omstridte aarhusianske moské Grimhøjmoskéen, der er kendt for sine ekstremistiske budskaber.

Men kredsformanden for Alternativet i Østjylland, Birgit Hageneier, afviser, at Alternativet er naive, når de lader den tidligere talsmand stille op.

- Jeg mener ikke, at vi er naive. Vi tror på, at folk kan blive klogere, og vi er også villige til at tilgive. Mohammad er den første til at erkende, at han har begået nogle fejl, siger hun.

Birgit Hageneier beskriver Mohammad Sabah Ahmad som en ung, reflekteret mand.

- Han var talsmand for Grimhøjmoskéen i tre dage, men tog derefter afstand fra de mørkemænd. Hans historie viser, at han er blevet klogere, siger hun.

- Han tager klart afstand fra stening og kvindeundertrykkelse, og han har forsikret os, at han vil kæmpe for ytringsfrihed, religionsfrihed og homoseksuelles rettigheder. Det forventer vi selvfølgelig af alle Alternativets kandidater, siger Birgit Hageneier.

Mohammad Sabah Ahmad beskriver selv i et debatindlæg på Politikens hjemmeside, hvordan han for to år siden fungerede som talsmand for Grimhøjmoskéen. Ifølge hans egen forklaring var han en "søgende" og "troende" muslim.

Han fortæller også, at han er dømt for at have indtelefoneret en bombetrussel til Aarhus Universitet, fordi han ville undgå at komme til eksamen.

Trods den fortid var der ifølge Birgit Hageneier ikke nogen heftig debat, da det på et møde søndag blev besluttet, at Ahmad skulle på stemmesedlen hos liste Å.

- Der var nogle ganske få, helt åbne spørgsmål om hans syn på de her ting. Det svarede han fuldstændig ærligt på. Der var ikke nogen debat. Der var en respektfuld dialog, siger Birgit Hageneier.

Hun mener, at Mohammad Sabah Ahmad kan bidrage positivt til dansk politik, og hun understreger, at han har kredsens fulde opbakning.

- Han er en brobygger. Han ønsker integration, og han er en reflekteret ung mand.

/ritzau/