Alternativet kræver omstilling af miljøet

Alternativet vil ikke være nyttige idioter, hvis partiet kommer i Folketinget og sikrer Helle Thorning-Schmidt (S) fire år mere som statsminister. Partiet kræver indrømmelser, som sikrer en bæredygtig omstilling af samfundet og menneskene.

Sådan siger Alternativets formand, Uffe Elbæk.

- Hvis vi skal pege på en regering, så skal den have en progressiv politik på de områder, vi synes er meget vigtige: miljømæssig og social omstilling. Vi vil ændre kurs i forhold til den neoliberale økonomi, der har præget vort samfund i årtier, siger Uffe Elbæk.

- Planeten er under et massivt forbrugspres. Det er vi også som mennesker. Alt for mange marginaliseres og kan ikke klare den måde, vore arbejdspladser og arbejdskultur er i dag.

Alternativet ligger under spærregrænsen med 1,8 procent i Voxmeters seneste meningsmåling for Ritzau. Men partiet vokser knap halvanden procentpoint i den seneste måling, og resultatet ligger indenfor Voxmeters statistiske usikkerhed.

- Det ser godt ud. Vi er glade for, at vi går frem. Man skal tage disse målinger med et meget stort gran salt. Men det afspejler vor opfattelse af en markant stigende interesse for partiet og dets politik, siger Uffe Elbæk.

Uffe Elbæk frygter ikke, at partiet skades, fordi hovedbestyrelsen ekskluderede den bedrageridømte finansmand, Klaus Riskær Pedersen, der ville være spidskandidat i København.

- Det var en opmærksomhed, vi godt kunne have været foruden, siger formanden.

Alternativet lancerer snart nye politiske udspil om sundhed og økonomi, forklarer han.

Spørgsmål: - Så I har jeres egne fokusgrupper?

- Fokusgruppe og fokusgruppe. Vi inviterer danskerne ind i det, vi kalder politiske laboratorier, hvor alle kan bidrage med deres erfaringer og gode ideer, siger Uffe Elbæk.

/ritzau/

.

Dagens Gossip