Alternativet lodret uenige i lukning af solcelleordning

Skrevet af admin

04/05/2016

Mest læste i dag

Mens Folketingets øvrige partier ved en hasteafstemning tirsdag stemte for en hastelukning af solcelleordningen, blev det uden stemmer fra Alternativet.

Partiet kæmpede som det eneste parti på Christiansborg imod at lukke ordningen, der er druknet i sin egen succes på grund af et helt uventet antal ansøgninger om støtte til solceller.

- Alternativet er lodret uenige i at lukke ned for støtteordningen til vedvarende energi, siger partiets klima- og miljøordfører Christian Poll.

Han finder det "dødærgeligt", at regeringen er blevet løbet over ende af solcellemarkedets udvikling og ikke har fundet rettidig omhu til at "justere ordningen, så den passer til den rivende og positive udvikling, vi i disse år ser på solcelleområdet."

Alternativet mener, at Danmark har brug for en langt mere ambitiøs udbygning af det danske energisystem med solcelleanlæg i alle størrelser.

- Og vi ser altså hellere for meget end for lidt, siger han.

Blandt partierne på Christiansborg var der ifølge Christian Poll ikke lydhørhed over for et forslag fra Alternativet om at ændre på støtteordningen.

Partiet foreslog, at støtteniveauet til solcelleanlæg løbende justeres sådan, at det afspejler købsprisen for solcelleanlæg i det pågældende kvartal for installation.

- Jeg har brugt dagen på at tænke kreativt og konstruktivt for at se, om vi på nogen måde kunne redde ordningen i stedet for at lukke den ned.

- Med et par ændringsforslag har jeg forsøgt at finde den balance, hvor udbygningen af vedvarende energi fortsættes, mens støtteordningen justeres.

- Jeg anerkender, at den store mængde af ansøgninger kræver en justering og genforhandling af ordningen men vil gerne mane til besindighed: I dag støtter vi den fossile industri med astronomiske beløb, når man også opgør den indirekte støtte.

- Desværre indgår disse tal sjældent i den politiske debat, siger han.

/ritzau/