Alternativet: Regeringen diskriminerer med boligkrav

Det skal være en betingelse, at boligen ikke ligger i et ghettoområde, hvis en udlænding vil have familiesammenføring i Danmark.

Blandt andet det lægger Venstre-regeringen op til i et nyt udspil, som skal stramme reglerne for familiesammenføring.

Diskrimination, mener Alternativets integrationsordfører, Ulla Sandbæk.

- Det er et klokkeklart eksempel på diskrimination, hvis regeringen vælger at forskelsbehandle mennesker på baggrund af deres matrikelnummer. Skal det nu pludselig være et kriterium, at man bor på den rigtige side af vejen?

- Det er jo helt absurd, og jeg har svært ved at se, hvordan den politik kan være forenelig med menneskerettighederne, siger Sandbæk i en skriftlig kommentar.

Især ghettoområder som for eksempel Gellerupparken i Aarhus, Mjølnerparken i København og Vollsmose i Odense må forventes at være dårlige steder at bo i, hvis man som udlænding ønsker familiesammenføring.

Regeringens mange stramninger på asyl- og udlændingeområdet hjælper ikke, mener Sandbæk.

- De mange stramninger fra regeringen har i min optik snarere en ekskluderende end en inkluderende effekt.

- Adskillige undersøgelser viser, at lavere sociale ydelser kun får marginalt flere i arbejde, men at det til gengæld sender markant flere ud i fattigdom, hvilket hæmmer den sociale bæredygtighed i samfundet.

- Jeg er meget ærgerlig over den retning, som regeringen har anlagt, fordi jeg grundlæggende synes, at den er ved at gøre Danmark til en fremmedfjendsk nation.

- Det er ubegribeligt, når vi samtidig står i en humanitær krisesituation, og det er langt fra, hvordan jeg gerne så Danmark opfattet, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip