Alternativet: Regeringen griber ikke fremtiden

Med regeringens ønske om at skære godt to milliarder kroner på udviklingsbistanden og besparelser på klimaområdet er der ikke lagt op til noget tæt parløb med Alternativet om finansloven for det kommende år.

Det påpeger Alternativets finansordfører, Josephine Fock, forud for Folketingets nyeste partis møde fredag med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

- Vi står rigtig langt fra hinanden. For os er det en bagudrettet finanslov, og den tager ikke fat på de store udfordringer, vi står med. Den griber ikke fremtiden, siger hun.

- Vi har et forslag til den grønne omstilling med, vi har forslag om at droppe beskæringer på udviklingsbistanden. Og så vil vi have et helt og samlet Danmark, og det sidste har vi jo også hørt regeringen tale om, lyder det fra Josephine Fock.

Men der er faktisk noget, som regeringen og Alternativet skal slå søm i, og det er boligjobordningen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sagde før valget, at han slet ikke ville være statsminister, hvis boligjobordningen ikke blev til noget, og som den første aftale overhovedet efter magtskiftet kom den på plads med Alternativets og SF's stemmer.

Den aftale skal nu konkretiseres. Og ikke mindst finansieres.

Spørgsmål: Hvordan sikrer I jer, at pengene til boligjobordningen (cirka 800 millioner kroner, red.) ikke kommer fra alle de ting, I godt kan lide?

- Det er en del af den aftale, vi har lavet i sommer. Og der er 1,7 milliarder kroner i reserve på finansloven, så det er jo en mulighed at hente pengene der, siger Josephine Fock.

/ritzau/

 

Dagens Gossip