Alternativet scorer højeste opbakning siden valget

16/04/2016 19:30

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Alternativet ligger til den højeste andel af stemmerne nogensinde, viser en måling, Voxmeter har foretaget for Ritzau. Otte procent af vælgerne svarer, at de ville stemme på Uffe Elbæks parti, hvis der var valg nu.

Ved valget i juni fik partiet 4,8 procent og ni pladser i Folketinget. Med det nuværende niveau ville partiet få 14 mandater.

Det er det højeste, Voxmeter har målt Alternativet til og også over de 6,9 procent, partiet ligger til i det vægtede gennemsnit af målinger i Ritzau Index.

Fremgangen glæder naturligt nok partiets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist. Han er overbevist om, at det skyldes, at vælgerne har taget Alternativets politiske analyse til sig.

- Vi tror ikke på ideologi. Vi er et værdibaseret parti, siger Rasmus Nordqvist,

- Vi er meget glade for opbakningen, men også ydmyge, tilføjer han.

Der er ifølge Voxmeters måling ingen andre partier, der har bevæget sig så meget som Alternativet siden valget. Venstre og Dansk Folkeparti er gået tilbage med henholdsvis 1,5 og 1,3 procent, mens De Konservative fortsat står til at blive Folketingets mindste parti.

De konservative tropper kan kun mønstre 2,9 procent af stemmerne, hvilket er tæt på det laveste niveau siden valget i juni, hvor partiet fik 3,4 procent og seks mandater. Med den aktuelle måling ligger partiet til et mandat mindre.

Ses der på de politiske blokke, hvor Alternativet og Radikale regnes med som røde partier, har rød blok opbakning fra 50,5 procent af vælgerne.

Den statistiske usikkerhed i Voxmeters måling er på 2,7 procentpoint for det største parti, Socialdemokraterne, der ligger til 25,8 procent af stemmerne. For Alternativet er usikkerheden 1,7 procentpoint og for Konservative er den 1,0 procentpoint.

/ritzau/