Altmuligmanden Daniel Wass skifter til Celta Vigo

Landsholdsspilleren Daniel Wass skifter til den spanske fodboldklub Celta Vigo på en kontrakt, der løber fire sæsoner. Daniel Wass skifter fra franske Evian, hvor danskeren har spillet siden 2011.

Det skriver Celta Vigo på klubbens hjemmeside.

Her kan Daniel Wass komme til at overtage for Michael Krohn-Dehli, der skifter til Sevilla i sommerpausen.

Inden Daniel Wass skiftede fra Brøndby til udlandet spillede han primært højreback, men under tiden i Frankrig er Daniel Wass blevet brugt længere fremme på banen.

Landstræner Morten Olsen har således også prøvet Daniel Wass af på den centrale midtbane i marts mod Frankrig.

I Celta Vigo ser man primært danskeren fungere på højre kant.

- Træner Berizzo ser ham som højre kant, men han har fremhævet det positive i, at han kan spille flere positioner, og sådan har det været hele vejen igennem.

- Celta har været meget tydelige i deres forventninger til Daniel og klubbens ambitioner, og det har været et smertefrit skifte, selv om vi tidligere har haft vores ture med Evian, siger Michael Johansen, Wass' agent, til BT.

I 2011 skiftede Daniel Wass fra Brøndby til Benfica, men han blev straks efter udlejet til Evian, der året efter købte danskeren på en permanent aftale.

I Evian er det blevet til 146 kampe, 27 mål og 13 assist fra Daniel Wass fordelt på alle turneringer.

Flere af Wass' mål blev sat ind på frispark i den forgangne sæson, hvilket danskeren høstede store anerkendelser for, da hans frisparksteknik blandt andet blev sammenlignet med Cristiano Ronaldos.

Et sommerskifte lå og lurede i horisonten for den fleksible spiller, da Evian rykkede ned i Frankrigs næstbedste række i den for nylig færdigspillede sæson.

- Jeg håber ikke, at jeg spiller i klubben næste år, fastslog Daniel Wass tidligere i juni, hvor han samtidig forklarede, der var interesse fra flere kanter.

Wass bliver den anden forstærkning i Celta Vigo forud for den kommende sæson. Klubben har allerede sikret sig offensivspilleren Iago Aspas, der har været væk fra Celta Vigo i to sæsoner, hvor han har spillet i Liverpool og Sevilla.

Den 26-årige dansker er netop gået på sommerferie, efter at han var med i landsholdets trup til EM-kvalifikationskampen mod Serbien og venskabskampen mod Montenegro.

Han kom dog ikke på banen i nogle af de to opgør.

Daniel Wass har spillet 13 A-landskampe for Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip