Alex Vanopslagh raser over Mette Frederiksens anklage

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Alex Vanopslagh er blevet efterladt skuffet og irriteret efter dagens spørgetime, hvor han oplevede at blive anklaget for "fake news".

Alex Vanopslagh har flere gange udfordret Mette Frederiksen, og det var såmænd netop disse to, der var i fokus ved dagens spørgetime, hvor sidstnævnte anklagede Liberal Alliance for "fake news". 

Vanopslagh er derfor ikke i sit gode hjørne, hvilket hans opslag på Facebook da også vidner om. Man kan i hvert faldt roligt sige, at han ikke spilder tiden:

Læs også

Jens angrebet af gepard i Ree Park

"Helt seriøst, Mette Frederiksen - at anklage Liberal Alliance for fake news? Hæv niveauet!"

Alex Vanopslagh, der er politisk leder for Liberal Alliance, fortæller herefter, hvad der ledte op til anklagen fra Danmarks statsminister. 

"I dag i spørgetimen blev statsministeren spurgt om, hun vil fjerne alle restriktioner, når alle danskere er vaccinerede. Svaret var ordret: ”at der vil være behov for så få restriktioner som muligt” til den tid."

Mette Frederiksen siger altså, at der stadig vil være restriktioner når alle er blevet tilbudt en vaccine - men det vil dog være ganske, ganske få restriktioner, der er tale om. 

Alex Vanopslagh valgte derfor at stille Mette Frederiksen et opfølgende spørgsmål:

"Jeg spurgte derfor statsministeren HVILKE restriktioner, som hun ser for sig, når alle danskere er vaccinerede. Og hvornår vi kan forvente at alle restriktioner er ophævet."

Han fik dog umiddelbart ikke det svar, han havde håbet på fra Mette Frederiksen, da hun i stedet valgte at anklage ham for "fake news". 

"Hun anklagede mig for ”fake news”, og påstod at hun ”ikke har sagt noget som helst om”, at der ”vil være restriktioner når alle danskere er vaccinerede." 

Alex Vanopslagh lægger ikke sjul på sin holdning til anklagen, da han efterfølgende skriver, at han synes, det er en barnlig måde at argumentere på. Han mener særligt, det er underligt nu "når det er statsministeren, som egentlig siger noget, der er forkert". 

Han skriver slutteligt i opslaget på Facebook, at han mener, at det er netop dette, der er problemet. 

"Problemet er jo netop, at statsministeren har et helt andet syn på hvor store bånd på danskerne, der er ”nødvendige”. Og hvor lang tid de er nødvendige."

Læs også

Bizart: Elvira Pitzner afslører udelikat morgenmadsvane