Amazon betaler nu skat i flere europæiske lande

Den amerikanske internetgigant Amazon er ifølge eget udsagn begyndt at betale skat i flere europæiske lande i stedet for som hidtil kun i Luxembourg.

Det meddeler virksomheden ifølge flere medier.

- Vi gik for mere end to år siden i gang med at etablere lokale landeafdelinger af Amazon EU Sarl, som er vores primære detailhandelsvirksomhed i Europa.

- Fra 1. maj registrerer Amazon EU Sarl detailhandel til kunder gennem disse filialer i Storbritannien, Tyskland, Spanien og Italien, skriver virksomheden ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Amazons særlige skatteforhold med meget lave skatterater i Luxembourg har skabt debat det seneste år.

Ikke mindst fordi de blev afsløret, netop som storhertugdømmets tidligere premierminister, Jean-Claude Juncker, overtog jobbet som EU's kommissionsformand.

Efter afsløringerne gennem mediesamarbejdet LuxLeaks har konkurrencekommissær Margrethe Vestager indledt en omfattende undersøgelse af, om blandt andre Amazons skatteforhold udgør ulovlig statsstøtte.

Men meddelelsen fra Amazon gør ifølge kommissionens talsmand for konkurrenceforhold, Ricardo Cardoso, ikke umiddelbart nogen forskel for undersøgelsen.

- Kommissionens statsstøtteundersøgelse er stadig i gang, og den fortsætter.

- Vi vil naturligvis tage de meddelte ændringer i virksomhedens skattestruktur med i vores undersøgelse.

- Men disse fremadrettede ændringer har ingen indflydelse på den igangværende statsstøttesag af de mulige fordele, Amazon potentielt tidligere har fået gennem skatteaftaler, siger Cardoso på en pressebriefing tirsdag i Bruxelles.

Vestagers undersøgelse blev indledt i oktober sidste år og omfatter ud over Amazon også Fiat i Luxembourg, Apple i Irland og Starbucks i Holland.

Konkurrencekommissæren erkendte tidligere på måneden, at hun ikke når sin egen oprindelige frist om at få behandlet sagerne i løbet af årets to første kvartaler. Nu siger hun blot, at det vil ske "så hurtigt som muligt".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip