Amazon lancerer 3D-mobil

Internetgiganten Amazon lancerede onsdag en 3d-smartphone, som er i stand til at genkende ansigter på gaden, musik og tv-programmer, hvormed Amazon håber at skille sig ud i konkurrencen med blandt andre Apple og Samsung.

Den nye "Fire Phone" blev præsenteret af Amazons stifter og leder, Jeff Bezos, kalder skærmen på den nye smartphone for "dynamisk", da den viser tredimensionelle billeder.

Det nye produkt, som er Amazons første smartphone, har også en skanner, som genkender almindelige varer og et væld af andre genstande - blandt andet kunstværker - ud fra perception og ved at skifte perspektiv, alt efter hvordan brugeren tipper skærmen.

"Fire Phone" har fire kameraer monteret på forsiden, som er placeret i hver sit hjørne.

Telefonens gyrosensor og accelerometer giver telefonens ansigtsgenkendelsessoftware mulighed for øget hastighed og præcision.

3D-briller er ikke nødvendige for at bruge telefonen, der har en 4,7 tommer skærm og 2 gigabyte ram.

Amazon har potentialet til at ryste markedet, da online-giganten har en kæmpemæssige kundekreds og viljen til at sælge produkter uden at have store fortjenester.

Bezos præsenterede smartphonen for en lille gruppe journalister i Seattle i delstaten Washington på den amerikanske vestkyst, hvor selskabet har base.

Smartphonen knytter sig til Amazons række af "Fire"-tablets og streaming produkter. Den repræsenterer Amazons forsøg på at udvide selskabets dominerende position til mobilmarkedet, som i stigende grad anvendes ved indkøb og til at at se videoer på.

Amazons aktier steg 2,5 procent ved præsentationen af smartphonen, der i USA koster 200 dollar (omkring 1100 kroner) med et toårigt abonnement hos AT&T.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip