Ambassadør: Albanere følte fjendtlighed ved EM-kamp

En drone med et storalbansk flag var skyld i kaos under EM-kvalifikationskampen mellem Albanien og Serbien tirsdag aften, hvor man til sidste måtte afblæse kampen i den serbiske hovedstad.

Albanerne har ikke følt sig særlig velkomne i Beograd, fortæller den danske ambassadør i Albanien, Mads Sandau-Jensen.

- Allerede inden kampen har der været en fjendtlig stemning. Albanerne har på mange måder følt sig ringe behandlet. Nogle har haft svært ved at rejse ind i landet, og derudover er de blevet nægtet adgang til kampen, lyder argumentet fra albanerne, understreger den danske ambassadør.

Dronen, der fløj tværs over banen, blev hevet ned af en af de serbiske spillere, og det resulterede i vilde kampe blandt spillere og tilskuere, der invaderede banen.

Efter 40 minutters spil blev kampen afbrudt med en stilling på 0-0.

Det voldsomme sammenstød sker, en uge før Albaniens premierminister, Edi Rama, skal på officielt statsbesøg i Serbien. Mads Sandau-Jensen håber, at statsbesøget stadig bliver gennemført, da det er utrolig vigtigt for forholdet mellem Albanien og Serbien.

- Jeg håber, at besøget vil finde sted, så vi kommer nærmere på en opblødning i forholdene. Vi skal helt tilbage til efter Anden Verdenskrig, hvor et lignende møde fandt sted, siger han.

De albanske myndigheder har efter de voldsomme kampe været ude med en skarp kritik af serberne.

- Premierministeren har været ude med et kort statement på sin Facebook, hvor han bebrejder serberne, at de har ladet det komme så vidt, siger Mads Sandau-Jensen.

Urolighederne tog tirsdag aften en opsigtvækkende drejning, da den serbiske tv-station RTS kunne fortælle, at premierministerens bror Olsi Rama nu er mistænkt og anholdt for at styre dronen fra sit sæde i VIP-området.

/ritzau/

 

Dagens Gossip