Ambassadør: Højskoleelever er på vej til Kathmandu

Mens efterskælv fortsætter med at ryste Nepals hovedstad, Kathmandu, ventes flere danskere at forlade landet i dag.

Det oplyser den danske ambassadør i landet, Kirsten Geelan.

Derudover er der godt nyt for en gruppe unge danskere i landet.

- Det seneste her til morgen er, at de højskoleelever, der har siddet i et området tæt på grænsen til Tibet, er blevet hentet og er med lufttransport her til morgen på vej til en nærliggende landsby.

- I øjeblikket er vi i færd med at undersøge mulighederne for, hvordan vi får dem fragtet her til Kathmandu, siger Kirsten Geelan til Ritzau.

Omkring 60 danskere har overnattet i ambassadens have natten til tirsdag, og de oplevede dermed også to af de større efterskælv, der ramte området i aftes og i nat og fik indbyggerne i Kathmandu til at søge ud på gaden af frygt for, at bygninger skulle falde sammen.

Den danske ambassade mangler fortsat at få kontakt med alle danskere på den såkaldte danskerliste, men det er i sig selv ikke bekymrende, mener ambassadøren.

- Vi fortsætter vores bestræbelser på at få fat på dem. Men det er værd at understrege, at Nepal er et ufremkommeligt land. Kommunikation er en stor udfordring selv under normale forhold, og det er der ikke tale om nu.

- Det er ikke usædvanligt, at man ikke kan komme i kontakt med folk i fem, seks og syv dage, siger Kirsten Geelan.

Dødstallet efter lørdagens jordskælv i Nepal har rundet 4300, og det ventes at stige yderligere. Men den gode nyhed er, at hjælpen i øjeblikket strømmer ind, fortæller den danske ambassadør.

- Den internationale humanitære bistand kommer ind i stor stil. Vi forventer fra dansk side at have otte mand fra beredskabsstyrelsen på plads i morgen. De kommer med en kommunikationsenhed og skal have ansvaret for FN-organisationernes kommunikation her i landet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip