Ambassadør sender bud efter Tyrkiet i Hedegaard-sag

Manden, der angiveligt prøvede at dræbe islamkritiker Lars Hedegaard sidste år, er muligvis blevet løsladt i Tyrkiet.

Men det har den tyrkiske ambassadør i København, Mehmet Dönmez, ikke nogen informationer om. Det slår han fast, efter at han mandag eftermiddag har været til møde i Udenrigsministeriet.

- De spurgte til, om jeg havde yderligere information om løsladelsen og jeg svarede, at det havde jeg desværre ikke, siger ambassadøren til TV 2 News.

Dönmez er blevet indkaldt til mødet, fordi Tyrkiet muligvis har frigivet den 27-årige formodede gerningsmand, der siden foråret har siddet fængslet i landet.

Nu vil ambassadøren hive fat i de tyrkiske myndigheder for at få flere informationer.

- Jeg vil sende en anmodning hurtigst muligt til justitsministeriet i Ankara for at få informationer, siger han.

- Nu skal Justitsministeriet og Indenrigsministeriet se på sagen. Udenrigsministeren i Danmark sendte en anmodning fredag. Den anmodning tog jeg til mig i går, men vi venter stadig på information om, hvor manden befinder sig, siger han til TV 2 News.

Det er den formodede gerningsmand familie, der for en uge siden fortalte dansk politi, at han er blevet løsladt. Han skulle angiveligt være frigivet for et par uger siden.

De danske myndigheder har dog ikke haft held med at få oplysningerne bekræftet hos de tyrkiske myndigheder.

Til spørgsmålet om, hvornår ambassadøren kan få fat i information om den formodede løsladelse, svarer han:

- Hurtigst muligt. Måske i morgen.

Den tyrkiske ambassadør afviser, at sagen om den mulige løsladelse af den formodede gerningsmand fører til en reel krise mellem Danmark og Tyrkiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip